Business coaching

Business coachként olyan vezetők fordulnak hozzám, akik munkájukban kérnek támogatást, hogy eredményesebben dolgozzanak a munkáltatójuknál, vagy saját cégüknél.

 

Miről szól a business coaching?

Mi a coaching?

 

Miben más ez, mint egy life coaching?

A coaching célkitűzése lehet hasonló, mint magánügyfelek esetében, de a folyamat témája (és célja) egyeztetve van a munkáltatóval is, hiszen az elért eredményekből a szervezet is profitál. A megbízó sok esetben a vezetőt alkalmazó cég, vállalat, illetve annak HR-osztálya, így általában a folyamat díját is ők rendezik.

 

Hogy néz ki egy folyamat?

Kapcsolatfelvétel után egyeztetünk egy díjmentes személyes találkozót, ahol a szervezet képviselője, mint megbízó, az ügyfelem (coachee) és magam veszünk részt. Itt közösen egyeztetjük a részleteket, úgymint a coaching folyamat célját, a várt eredményeket. Mindig olyan módon határozzuk ezeket meg, hogy mindhárom fél azonosulni tudjon vele. Megállapodunk egy fix alkalomszámban is (összeegyeztetve a témával és célkitűzéssel), ez általában hat, vagy tíz alkalom szokott lenni. Azt is előre megbeszéljük, hogy a megbízó milyen szinten tekint bele a coaching folyamatba, általában van visszacsatolás, de ez kerüli a személyes témákat.

 

Mi a folyamat témája?

A témát és a célt meghatározhatja az ügyfelem is, illetve a megbízóm is. Fontos, hogy minden esetben azonosulni tudjon vele mindegyik fél. Általában olyanok szoktak a coaching témái lenni, amik vezetői kompetenciákat fejlesztenek és a munkáltató ezzel támogatná a saját munkaerejét és közvetve saját hatékonyságát is növeli. Ilyen témák lehetnek például: asszertivitás, konfliktuskezelés, stresszkezelés, időgazdálkodás, munka és magánélet egyensúlya, az első 90 nap támogatása coachinggal, delegálás, burn out, karriertervezés, motiválás, döntéstámogatás, stb.

 

Milyen témát nem lehet behozni egy coaching folyamatba?

A coaching nem terápia, így nem a múltban történtek jelenre gyakorolt hatásával és azok megváltoztatásával foglalkozik, hanem egy jövőbeni állapot elérését tűzi ki célul, mindig valamilyen jelenlegi helyzet változtatását jelenti. Olyan területen, amikor terápiára lenne szükség, nem coach-hoz kell fordulni, hanem terapeutához (pszichológushoz). Az ilyen esetek pl. depresszió, szerhasználat, érzelmi, vagy fizikai abúzus, szorongás, személyiségzavar, öngyilkossági gondolatok, stb.

 

Forduljon hozzám bizalommal!

Kapcsolat

© 2016 - rudolfdaniel.hu