Szervezetfejlesztés

Szerveztek akkor keresnek fel, ha komplex megoldásokra van szükség, amelyek több ponton is érintik a szervezet működését.

 

Milyen esetekről lehet szó?

Nehéz példákat írni, mivel ahány szervezet, annyi kihívás. Egész kis cégektől a legnagyobb multinacionális vállalatokon át a civil szféráig felmerül a személyi fejlesztés kérdése. Ez lehet egyéni (coaching), csoportos (tréning), vagy komplex (kombinálva több megoldást).

Napjainkban a cégeket érintő legnagyobb kihívások többek között a munkaerőhiány, a munkaerő megtartása, fejlesztése, motiválása.

 

Milyen megoldásokat tudok nyújtani?

A saját coach és tréner kompetenciáimon felül tagja vagyok több közösségnek is, ahonnan támogatást tudok kérni, ha az én tudásomat/kapacitásomat ki kell egészíteni. Az egyik ilyen Magyarország vezető szervezetfejlesztő cégcsoportja, az Improvers Group, amely megoldások széles tárházát kínálja cégein keresztül (Sämling Solutions Consulting, Franklin Covey, Sämling Oktatási Központ és a NEWS Magyarország) és a legelismertebb nemzetközi licenszekkel dolgozik (pl. Arbinger Institute). Magam a NEWS Magyarország tanácsadójaként dolgozom, annak megoldásait nyújtva egyéni, csoport és szervezeti szinten.

http://newscoaching.hu/

 

Milyen lehetőségek vannak?

A fentiekből következően a szervezetfejlesztési lehetőségek palettája széles, felsorolni nem is lehet őket, már csak azért sem, mert minden eset más és más.

A kapcsolódási pontok feltárása minden esetben személyes találkozót kíván, ennek leegyeztetésére forduljon hozzám bizalommal. Bizonytalanság esetén első körben a cégcsoport vállalatfejlesztési diagnózisát szoktam ajánlani, amely feltárja a szervezet belső potenciáljait, kulcsdolgozóinak megtartási esélyeit, elfecsérelt energiáit és időgazdálkodási lehetőségeit. (Ezzel kapcsolatban is keressen fel bizalommal.)

http://improversgroup.hu/vallalatfejlesztesidiagnozis/

 

Forduljon hozzám bizalommal!

Kapcsolat

© 2016 - rudolfdaniel.hu